FutureWork verbindt werkgevers met gemotiveerde nieuwkomers

Wellicht kampt je bedrijf net als vele andere ondernemingen met een groot tekort aan goed en gemotiveerd personeel en lukt het niet (altijd) om je vacatures in te vullen.

Nieuwkomers in Nederland weten regelmatig nog onvoldoende hun weg naar de Nederlandse arbeidsmarkt te vinden en lopen tegen meerdere uitdagingen aan. Dit maakt dat deze groep (te) vaak nog langs de kant staat. Een van de belangrijke oorzaken hiervan zijn taal- en cultuurproblemen. Want hoe leg je iemand uit wat er moet gebeuren als je elkaars taal niet spreekt?

FutureWork verbindt werkgevers met deze groep nieuwkomers, helpt de uitdagingen te overbruggen en helpt zo bedrijven aan loyale en gemotiveerde werknemers.

De FutureWork aanpak

Door ons grote netwerk bij zowel bedrijven als gemeenten, sociale partners en uiteraard bij de nieuwkomers zelf, hebben we inzicht in de behoeftes en de mogelijkheden.

We zoeken samen naar goede matches, zorgen voor een snelle instroom en bieden ‘on the job’ actieve ondersteuning op het gebied van taal en cultuur. Wij begeleiden op maat en spelen in op gebeurtenissen op de werkvloer

Ondertussen werken we aan de zelfredzaamheid van onze nieuwkomers op de werkvloer. Dit doen we onder andere door scholing en taallessen.

Zo kan FutureWork er uiteindelijk als partij tussenuit en is de match echt succesvol.

Hoe doen we dat?

Met de FutureWork aanpak helpen wij je snel duurzaam gemotiveerde medewerkers te vinden die willen aanpakken. Hoe doen we dat?

  • We hebben een groot netwerk met gemeenten, sociale partners en diverse gemeenschappen met nieuwkomers.
  • Wij werpen geen extra barrières op zoals C.V.’s en motivatiebrieven: wij laten het werk zien.
  • Nieuwkomers krijgen drie uur per week praktische taalles, gericht op de werkvloer.
  • FutureWork specialisten begeleiden het hele traject. Zij lossen mogelijke taal- en cultuurproblemen op.
  • Vertaling van schriftelijke werkinstructies en veiligheidsvoorschriften.
  • Met de FutureWork app heb je binnen een minuut contact met een specialist.

Onze aanpak maakt samenwerken gemakkelijker en zorgt ervoor dat we elkaar niet alleen verstaan maar ook begrijpen.