Khalil, een van de nieuwkomers die afgelopen voorjaar bij Greenwheels aan de slag is gegaan, heeft een indrukwekkend verhaal te vertellen. Hoewel hij al behoorlijk goed Nederlands spreekt, werkt hij af en toe nog met een tolk. Zoals bij ons recente interview, waarbij we met Khalil hebben gesproken over zijn ervaringen bij Greenwheels en wat hij het leukst vindt aan zijn werk.

Khalil’s ervaring bij Greenwheels

Khalil is zeer positief over zijn tijd bij Greenwheels. Hij geniet van zijn werk en de manier waarop hij wordt benaderd en behandeld door zijn collega’s. “Het werk is leuk,” zegt hij met een glimlach, “vooral het repareren van auto’s en het rijden ervan. Het geeft me een goed gevoel, en er is geen constante druk omdat er geen baas over mijn schouder meekijkt. In Syrië repareerde ik ook auto’s, dus ik had al de nodige kennis van autotechniek.”

Het leuke van het werken bij Greenwheels

Wanneer we Khalil vragen wat hij het leukst vindt aan zijn werk bij Greenwheels, antwoordt hij: “Het is geweldig om te doen wat ik graag doe: auto’s repareren en erin rijden. Het maakt me echt gelukkig en ik heb het gevoel dat ik iets bijdraag aan de maatschappij.” Het lijkt er dus op dat Khalil zijn passie heeft kunnen omzetten in een fijne carrière bij Greenwheels, waar ze andersom minstens net zo blij met hem zijn.

Grappige ervaringen op de ‘werkvloer’

Natuurlijk zijn er altijd grappige en leerzame momenten op de werkvloer, waar Khalil wel wat voorbeelden van kan noemen. Hij herinnert zich bijvoorbeeld situaties waarin hij auto’s moest herstellen die zich in afgelegen gebieden bevonden. “Soms waren er auto’s met een bijzondere geur”, zo gaat Khalil verder, “zoals de onmiskenbare geur van wiet.” Khalil beschouwt dit als deel van het werk en weet hoe hij met dergelijke situaties moet omgaan. “Zolang er geen onnodige discussies zijn met de klant, komen we er altijd uit.”

De Nederlandse taal

Een van de manieren waarop Khalil actief werkt aan het verbeteren van zijn Nederlands is door Nederlandse taalles te volgen. Hij geeft aan dat hij ongeveer 40% van wat er wordt gezegd begrijpt, wat hem motiveert om te blijven leren. Als we hem vragen naar zijn favoriete Nederlandse woord, lacht hij en zegt: “Ik hoor zoveel nieuwe woorden, ik probeer ze allemaal te onthouden.” Een echt antwoord weten we hier niet los te krijgen. Wel vertelt Khalil dat hij veel op pad gaat om zijn taalvaardigheid te oefenen. “En de Nederlandse les die ik iedere week volg natuurlijk.”

Een kijkje in Khalil’s dagelijkse werk

Voordat we het interview afsluiten, vragen we Khalil of we een foto van hem bij zijn interview mogen plaatsen. Zijn gevoel voor humor schijnt gelijk door als hij met een knipoog vraagt: “Wat schuift dat?”

Khalil arriveerde een beetje laat voor het interview omdat hij nog bezig was met een auto. Dit toont de toewijding van Khalil aan zijn werk bij Greenwheels.

 

“Hij is een geweldig voorbeeld van hoe diversiteit en passie voor autoreparatie samenkomen om bij te dragen aan het succes van Greenwheels en duurzame mobiliteit in Nederland. We zijn dankbaar voor zijn inzet en enthousiasme en kijken uit naar zijn verdere groei en succes bij ons bedrijf.”
Sebastiaan van Meggelen, fleetmanager Greenwheels