Heb je een aanbesteding gegund gekregen en zoek je naar een manier om aan je Social Return of Interest verplichting (SROI) te voldoen? Dan doe je dit vanaf nu met FutureWork en RIKX. Dankzij dit Rotterdamse platform voldoe je makkelijk aan jouw Social Return verplichting, voorkom je een boete én maak je gegarandeerd impact op het leven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat is RIKX?

RIKX is een platform waarop je kunt investeren in verschillende sociale initiatieven, waaronder FutureWork. Door de impact van sociaal ondernemers te meten zet RIKX deze initiatieven om in financiële waarde, uitgedrukt in ‘Rikxen’. Wanneer jij als organisatie aan een SROI-verplichting moet voldoen, dan investeer je vanaf nu makkelijk via RIKX zodat we samen kunnen werken aan een wereld met gelijke kansen voor iedereen.

Deze gelijke kansen zijn met name bedoeld voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Je begrijpt dus dat FutureWork niet in dit rijtje mag ontbreken.

Werk met RIKX en FutureWork aan gelijke arbeidskansen

Wist je dat het beroep van monteur op dit moment tot de meest schaarse beroepen van Nederland behoort? Daarom begeleiden we vanuit FutureWork in ons RIKX project nieuwkomers in 12 maanden naar een functie van monteur. Dit gebeurt aan de hand van een leerwerktraject waarin de werknemer zowel nieuwe vaardigheden leert, als begeleid wordt op het gebied van taal en cultuur.

We werken hierbij met meerdere opdrachtgevers die het leerwerktraject inhoudelijk faciliteren, waar een BBL-opleiding tot installatiemonteur ook deel van uitmaakt. Nieuwkomers behalen dus ook een officieel diploma na afronding van het traject. Zo zorgen we niet alleen voor meer monteurs in de regio Rotterdam, maar verhogen we ook de arbeidsparticipatie. Mensen krijgen zo echt weer de kans om mee te doen.

Meer lezen over ons project? Leuk! Lees hier alle ins & outs.

RIKX vanuit je SROI-budget

De route van investeren vanuit je SROI-budget is dankzij RIKX wel heel makkelijk geworden. Als je je project hebt gekozen selecteer je het aantal Rikxen, en na betaling volgt gelijk het officiële certificaat. Met dit certificaat bewijs je je deelname in een sociaal project zodat je de kosten afboekt van je SROI-budget. Makkelijker konden ze het echt niet te maken.

Wil jij ook een boete voorkomen? Zorg dan vandaag nog dat je aan jouw Social Return verplichting voldoet en investeer in een project op RIKX. En wil je zeker weten dat je in het mooiste project investeert? Dan doe je dit heel makkelijk hier.

Ben je niet SROI-plichtig, maar wil je wel graag bijdragen aan FutureWork en onze missie? Ook dan investeer je met Rikxen in FutureWork.