Crisp en FutureWork tekenen samenwerking

 

 

 

Op woensdag 9 december tekenden Daniël Hensens, COO bij Crisp, en Guido Vroman, commercieel directeur FutureWork een samenwerkingsovereenkomst om vele nieuwkomers van een baan te voorzien.

Geweldige groei

Het afgelopen jaar heeft supermarkt-app Crisp de omzet verzevenvoudigd. Het bedrijf, dat verse boodschappen bezorgt in heel Nederland, is daarom begin december verhuisd naar een nieuw distributiecentrum in Amsterdam. Met 10.000 m2 is daar ruimte voor groei. Per maand gaan meer dan 100 nieuwe medewerkers aan de slag. Daarom heeft Crisp onder andere de hulp van FutureWork ingeroepen. De prognose is dat het distributiecentrum op termijn meer dan 1.000 banen oplevert voor de regio.

Start FutureWorkers

Onlangs zijn er acht nieuwkomers als FutureWorkers gestart als orderpicker bij Crisp. FutureWorkers worden ondersteund door cultuurspecialisten. Dit zijn professionals met een migrantenachtergrond. Zij zijn opgeleid tot tolk en weten hoe het voelt om in een vreemd land afhankelijk te zijn van anderen. Samen begrijpen zij de talen en culturen van de grootste groepen vluchtelingen in Nederland; van Syrië tot Somalië, en van Eritrea tot Iran en Afghanistan.

Daarnaast krijgen de FutureWorkers drie uur per week Nederlandse les op de werkvloer van Crisp. Praktisch taalgebruik krijgt de meeste aandacht. De doortastende aanpak van FutureWork zorgt ervoor dat de nieuwkomers vanaf dag één productief zijn.

Sociaal betrokken

Crisp en FutureWork vinden het belangrijk om iedereen een gelijke kans te geven.

Door nieuwkomers welkom te heten op onze werkvloer, hopen we dat ze zich ook in de rest van de maatschappij snel thuis gaan voelen. Het is extra fijn dat de ondersteuning van FutureWorks verder gaat dan werk alleen,” aldus Daniël Hensens.

“Iedereen kan meedoen in onze samenleving, taal en cultuur mogen geen belemmering vormen. Wij laten niemand langs de kant staan. Samen met onze partners dragen we bij aan een maatschappelijke uitdaging; het helpen van nieuwkomers aan werk,” aldus Guido Vroman.

Toekomst

In 2021 gaan er nog meer FutureWorkers aan de slag bij Crisp. De volgende groep begint in januari.