“Wat mij het meest opviel, is met hoeveel respect ik ben ontvangen door alle werknemers van Crisp. Of het nu nieuwe werknemers zijn of mensen die er al jaren werken; iedereen heeft respect voor elkaar. Ik voelde me meteen deel van de organisatie en ga altijd met veel plezier naar mijn werk.”

Vandaag praten we met Tsehaye, die in 2018 met zijn familie uit Eritrea via een omweg naar Nederland is gekomen. Inmiddels werkt Tsehaye sinds januari 2022 bij Crisp, waar hij verantwoordelijk is voor het correct afwegen van aardappelen, groenten en fruit. Samen met FutureWork Cultuurspecialist Ramy leidt dit tot een mooi gesprek over de waarde van werken en hoe hij dankzij FutureWork een mooie kans in Nederland heeft gekregen.

Hoe FutureWork Tsehaye helpt

Tsehaye is via de gemeente Amsterdam in contact gekomen met FutureWork, waarna hij een rondleiding bij Crisp heeft gekregen en kennis heeft gemaakt met het bedrijf en de medewerkers. “Omdat dit van beide kanten klikte, heb ik een maand meegedraaid en nu, tien maanden later, werk ik hier nog steeds”, vertelt Tsehaye met een kleine glimp van trots.

Veel dankbaarheid heeft Tsehaye richting Tessa, die hem begeleidt met alle vragen richting Crisp en de gemeente. “Er is nog wel eens wat onduidelijkheid over mijn ontvangen inkomen bij de Gemeente. Tessa helpt mij om dit allemaal goed te kunnen regelen. Ook heeft zij ervoor gezorgd dat ik deeltijd kan werken bij Crisp, omdat ik vanwege rugklachten helaas niet fulltime kan werken.”

Wat vind je mooi aan werken bij Crisp?

Naast het respect waar Tsehaye eerder over vertelde zijn er nog twee dingen die hem op zijn gevallen tijdens zijn carrière bij Crisp. “Er is ontzettend veel solidariteit. Iedereen helpt elkaar, wat het voor mij heel makkelijk maakt om hulp te vragen als ik iets niet begrijp. Ook de zelfstandigheid waarin ik mag werken vind ik fijn. Ik krijg een scanner waar de opdrachten op verschijnen en er is niemand die mij op mijn vingers kijkt.” Tsehaye haalt verder de speciale band met zijn manager Jacco (Team Lead AGF) aan, die hem na iedere taalles vroeg wat hij had geleerd en of hij nog vragen had. “Mijn favoriete Nederlandse woord? ‘Bedankt’, want dat mag ik hier heel veel gebruiken.”

Een boodschap voor andere nieuwkomers

Op de vraag wat Tsehaye mee wil geven aan andere nieuwkomers die nog niet werken, heeft hij een duidelijke boodschap. “Van thuiszitten word je niet gelukkig, dus ga aan het werk. Meedraaien in de maatschappij geeft een goed gevoel. Er is toch niets mooier dan zelf je familie te kunnen onderhouden?”

Ben jij benieuwd wat onze andere talentvolle FutureWorkers voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen je graag meer.