In een wereld waar mobiliteit steeds belangrijker wordt en duurzaamheid hoog op de agenda staat, draagt Greenwheels een belangrijk steentje bij. Als algemeen fleetmanager bij Greenwheels is Sebastiaan van Meggelen verantwoordelijk voor het blijven rijden van de auto’s. En dus het zorgen voor onderhoud op locatie. Vandaag spreken we met Sebastiaan over de samenwerking met FutureWork. We bespreken hoe dit leidt tot duurzame mobiliteit, maar ook tot sociale inclusie.

Greenwheels: Een missie voor leefbare steden

Greenwheels heeft een duidelijke missie: het leefbaar maken van steden. Dit gaat niet alleen over milieu, maar ook over het creëren van veiligere straten met minder auto’s op de weg. “Bij Greenwheels nemen we de uitspraak ‘een auto voor iedereen’ heel serieus. Onze missie is om iedereen de kans te geven aan de slag te gaan, ongeacht hun achtergrond”, zo vertelt Sebastiaan.

De ontmoeting met FutureWork

“Begin 2021, tijdens mijn zoektocht naar extra personeel, kreeg ik een tip van een collega over FutureWork. Na een gesprek met onze HR-manager en Floor begonnen we te begrijpen wat FutureWork voor ons kon betekenen.” Omdat Greenwheels op zoek was naar extra krachten voor Amsterdam en Rotterdam, en dit via de ‘normale weg’ niet wilde vlotten, waren ze blij dat FutureWork op hun pad kwam. “Binnen twee weken hadden we al onze eerste kandidaat voor Rotterdam. De kennismaking verliep soepel en veelbelovend, dus besloten we ook gelijk door te zoeken voor Amsterdam.”

De kandidaten die via FutureWork zijn aangenomen, zijn tot nu toe zeer positief bevallen. “Khalil uit Syrië kwam in april 2023 bij ons en Ahmad, ook uit Syrië, sloot zich in juni aan. Hoewel we in eerste instantie meer bezig waren met het vinden van geschikte mensen, en niet per se op maatschappelijke betrokkenheid, hebben we geleerd dat dit twee kanten op werkt: we helpen mensen en zij helpen ons.”

Culturele diversiteit, een positieve impact op de werkvloer

Een van de zorgen die er leefde was hoe cultuurverschillen de samenwerking zouden beïnvloeden. “Gelukkig hebben we amper problemen ervaren. Khalil is bijvoorbeeld bijzonder beleefd, soms zelfs meer dan we gewend zijn. Ahmad spreekt beter Nederlands dan Khalil, wat zeker helpt, maar het gebrek aan perfecte taalvaardigheid was geen belemmering.” Dat er al anderstaligen bij Greenwheels werkten heeft ook zeker bijgedragen aan het omgaan met deze nieuwe cultuur. “Ik heb ook gelijk geleerd dat ze in Irak een andere vorm van Arabisch spreken dan in Syrië”, vervolgt Sebastiaan met een glimlach.

Toekomstige uitbreiding en sociale betrokkenheid

Voor de toekomst staan er plannen voor uitbreiding tussen Greenwheels en FutureWork op de agenda. “Het plaatsen van nieuwe medewerkers ging verrassend snel, dus we zijn benieuwd hoe dit buiten de randstad zal gaan. Het is belangrijk op te merken dat FutureWork een andere pool van kandidaten heeft dan traditionele uitzendbureaus, en dat inclusie hoog in het vaandel staat.”

Greenwheels blijft zich inzetten voor duurzame mobiliteit en een diverse en inclusieve werkomgeving. “Daarom hebben we ook zo’n match met FutureWork”, vertelt Sebastiaan. “Met onze geweldige medewerkers zoals Khalil en Ahmad uit Syrië, leren we dat samenwerking over culturele grenzen heen niet alleen mogelijk is, maar ook verrijkend. Onze missie gaat verder dan alleen het aanbieden van deelauto’s; het gaat om het creëren van een betere toekomst voor iedereen, ongeacht hun achtergrond. Samen met FutureWork maken we de wereld een stukje groener en socialer.”

Ben je benieuwd naar de ervaringen van Khalil bij Greenwheels? Hou dan onze website in de gaten, schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees als eerste zijn verhaal.