We hadden de eer om op het eenjarig werkjubileum van Aliaa met haar te praten over haar ervaringen van het afgelopen jaar. Naast de dankbaarheid die zij uitspreekt, is er nog iets dat meteen duidelijk is: de warmte die zij uitstraalt en de lol die ze in het leven heeft.

Het was voor Aliaa niet makkelijk: alles in haar thuisland Noord-Soedan achterlaten en pas weer na 2,5 jaar herenigd te zijn met haar man. Nu, bijna vijf jaar later, blijkt dit het gelukkig allemaal waard te zijn. Aliaa zit goed in haar vel en vertelt vandaag, deels in het Nederlands, hoe zij via FutureWork aan het werk is gegaan en hoe dit haar leven heeft veranderd.

Iets bij kunnen dragen aan de maatschappij

“Toen ik in Nederland kwam, was het heel moeilijk om werk te vinden omdat ik de taal niet sprak. Mijn man had via de samenwerking tussen FutureWork en de gemeente een baan gevonden, dus een van de eerste dingen die ik vroeg was of zij dit voor mij ook wilden regelen. Nu werk ik inmiddels al een jaar met heel veel plezier via FutureWork, en leer ik iedere dag weer nieuwe dingen.”

Op de vraag wat Aliaa fijn vindt aan de samenwerking met FutureWork, geeft zij aan dat afspraken altijd nagekomen worden. “Ze zijn bereid te helpen waar ze kunnen, en dankzij de fijne begeleiding vanuit Frank heb ik altijd een veilig gevoel gehad”.

Onderling contact met collega’s

Op de werkvloer is veel lol: “Er is altijd ruimte voor een grapje tijdens het werk. Ik heb hier inmiddels al goede vrienden gemaakt”, gaat Aliaa verder. Een grote passie van Aliaa is koken en daar zijn haar collega’s inmiddels ook achter. Als haar wordt gevraagd of zij wel eens iets meeneemt voor collega’s, vertelt ze met een glimlach hoe collega’s inmiddels zelfs verzoekjes indienen. Een eigen restaurant beginnen zit echter niet in de toekomstplannen: “dan ben ik iedere avond van huis en dat is de tijd die ik met mijn familie door wil brengen.”

Een vrouw met een missie

Als Aliaa vertelt hoe zij verschilt van een jaar geleden, zegt ze dat ze eerder niet het gevoel had productief te zijn. “Natuurlijk, ik hielp mijn gezin, maar ik voelde me niet productief naar de buitenwereld. Ik ben gezond, dus ik wil mijn kansen waar ik maar kan benutten.”

Dankbaarheid is dan ook het woord dat haar gevoel richting FutureWork het beste omschrijft. Een boodschap voor toekomstige FutureWorkers? Zorg dat je goede manieren hebt en luister naar je collega’s. Alle werkzaamheden moeten gedaan worden en daar is iedereen verantwoordelijk voor.

Benieuwd naar de FutureWork methode en hoe deze jou als werkgever kan helpen? Lees dan meer voor werkgevers of neem vrijblijvend contact met ons op.