‘Niemand hoeft door taal- en cultuurproblemen belemmerd te worden in onze samenleving.’

Hallo! Ik ben Frank Kleinhout en werkzaam bij FutureWork als consultant sinds de oprichting van FutureWork in 2019. Heel tof om met het team van onze cultuurspecialisten en collega’s samen te werken. Persoonlijk gaat het me ook voor de wind. Ik woon samen met mijn vriendin Karen en onze zoon Seb in Amsterdam. Een erg fijne plek in Amsterdam Oost, de Dapperbuurt. In m’n vrije tijd sport ik graag; van tennis tot zeilen en van zwemmen tot wielrennen of een potje kubbs in het Oosterpark.

Missie

Nu, zijn we driekwart jaar onderweg met FutureWork en we hebben mooie stappen gezet. Ondanks het Covid-19 virus zijn we stug doorgegaan bij het uitdragen van onze missie: ‘Niemand hoeft door taal- en cultuurproblemen belemmerd te worden in onze samenleving.’ Dit doen we door nieuwkomers aan een betaalde baan te helpen bij werkgevers die maatschappelijke betrokkenheid en diversiteit hoog in het vaandel hebben staan.

Weer live op de koffie

Natuurlijk hadden ook wij last van alle beperkende coronamaatregelen. Ineens geen live, fysieke afspraken meer met nieuwkomers, gemeenten of werkgevers. Alles ging via Teams/Zoom of Hang-out. Het went en voelt nu als bijna normaal. Gelukkig zijn de maatregelen verruimd en kan ik steeds vaker weer over de vloer komen bij werkgevers en drink ik geen virtueel kopje koffie meer, maar gewoon een echte bak koffie. De gesprekken met werkgevers en gemeenten gaan nu voornamelijk over hoe FutureWork zo goed mogelijk ingezet kan worden om nieuwkomers naar werk te begeleiden. Hierover snel meer, zodra we officieel kunnen melden om welke werkgevers het gaat!

Succes en taaltraining

Een mooi succes van de afgelopen corona tijd is de samenwerking met Global Talk in Hengelo. Er werken daar inmiddels 5 nieuwkomers via FutureWork. Zij werken als telefonisch medewerker en beantwoorden elke dag zo’n 100 telefoontjes met tolkaanvragen. Ze worden goed begeleid door de medewerkers van Global Talk en de taaltrainster Karin Dankelman van Echt Nederlands. Ook mijn collega, de Syrische cultuurspecialist Muhammad Aleid gaat binnenkort een belangrijke rol vervullen in hun begeleiding.

Kortom, we raken goed op stoom bij FutureWork. Graag tot snel met nieuwe ontwikkelingen!

PS. Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op! Of blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen via onze blogs.

Andere teamleden

Ben of ken jij onze nieuwe collega?

Amaniel – Cultuurspecialist