Mijn naam is Laura Willems en ik ben betrokken bij de operationele aangelegenheden binnen Pronk Groep. We zijn een organisatie met tien entiteiten die zich richt op het creëren van een gezond binnenklimaat. Onze werkzaamheden omvatten ventilatie, verwarming en koeling en elektra. Sinds 2021 werken wij actief samen met FutureWork. Wij streven naar het leveren van een maatschappelijke bijdrage en zijn daarom  blij dat FutureWork op ons pad is gekomen.

Een groeiend personeelstekort

Een van de grootste uitdagingen waarmee we werden geconfronteerd, was het groeiende personeelstekort in onze sector. Precies in die periode werden we benaderd door Martin van FutureWork. Hoewel ik niet geloof in ‘de’ oplossing, zag ik wel dat dit een bijdrage kon leveren aan onze ambities om te groeien. We werken veel samen met woningcorporaties, waarbij het beheersen van de Nederlandse taal een essentiële vereiste is. FutureWork faciliteert dat onze medewerkers minimaal een basisniveau van de Nederlandse taal beheersen.

Van onbekend naar bemind

Het proces is ons goed bevallen. Het onbekende maakte plaats voor begrip en waardering. We hebben geleerd dat het begrijpen van iemands achtergrond en cultuur van groot belang is. Normen en waarden kunnen sterk verschillen en als werkgever is het onze taak om te begrijpen waar onze medewerkers vandaan komen. Alleen dan kunnen we effectief communiceren en over en weer verwachtingen stellen.

Een interessant aspect van onze samenwerking met FutureWork is het feit wij ook uitleg krijgen over de cultuur en gebruiken van de nieuwkomers. Zo kunnen wij reacties beter plaatsen en begrijpen wij waar eventuele behoeftes liggen. Dit is een verrijkende ervaring voor ons allemaal.

Gereedschap vertalen

FutureWork heeft ons ook op praktisch gebied goed ondersteund. De samenwerking is efficiënt en toegankelijk. Als er problemen zijn, worden ze snel opgelost. Het taalniveau van de medewerkers wordt bijgehouden en als er extra ondersteuning nodig is, staat FutureWork paraat. We hebben samen een lijst van veelgebruikte gereedschappen gemaakt met daarnaast de Nederlandse vertalingen. Dit komt namelijk niet altijd in taalles aan bod, maar helpt wel enorm op de werkvloer. Dit getuigt van het initiatief en de toewijding van zowel PronkGroep als FutureWork.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze samenwerking een investering aan beide zijden vereist. Onze branche is vaak conservatief en houdt vast aan bestaande processen, maar als we willen blijven groeien, moeten we buiten de gebaande paden treden. We moeten openstaan voor nieuwe ideeën en mensen verwelkomen van diverse achtergronden. Het draait om verrijking en het creëren van een omgeving waarin iedereen zich kan ontplooien.

Wat ons vooral aanspreekt aan FutureWork is de flexibiliteit. We kunnen de samenwerking aanpassen aan onze behoeften. Als we enthousiast zijn over een medewerker en deze in dienst willen nemen, dan kan dat. Dit biedt kansen voor iedereen en versterkt ons als organisatie.

Kortom, PronkGroep en FutureWork hebben een vruchtbare samenwerking opgebouwd waarin we samenwerken aan een multiculturele werkomgeving die ons verrijkt en vooruit helpt. We kijken met enthousiasme naar de toekomst en de groeiende diversiteit binnen ons bedrijf. Ben jij ook op zoek naar technisch personeel? Denk dan eens aan de mogelijkheden die FutureWork biedt aan werkgevers.