‘Een betaalde baan heeft impact op je sociale leven, je gezondheid, gezin en je vitaliteit. Je doet er toe en je doet mee!’

Hallo! Ik ben Martin Geertsma 40 jaar, getrouwd en vader van drie zoons. Sinds maart 2020 werk ik voor FutureWork als business manager en ben verantwoordelijk voor de contacten en relaties van FutureWork. Mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen naar werk en mijn kennis van de gemeentemarkt maken dat ik me bij FutureWork thuis voel.

Een baan is meer

In het verleden merkte ik dat mensen die de Nederlandse taal niet machtig waren niet snel een kans kregen binnen een bedrijf op betaald werk. Ik vond toen al dat dit anders moest.
Met FutureWork hebben we een heldere missie: ‘Nieuwkomers, ongeacht taal of ervaring, een baan met begeleiding en constante taalondersteuning aanbieden.’
Dit is belangrijk omdat een langdurige betaalde baan meer is dan werk alleen. Het heeft impact op je sociale leven, je gezondheid, gezin en je vitaliteit. Kortom: Je doet er toe en je doet mee!

In het vat

Op dit moment zijn we met drie mooie trajecten bezig. Klinkende namen van bedrijven die met ons samen willen werken. Hiermee bieden we een grote groep nieuwkomers zekerheid én helpen we bedrijven aan super gemotiveerde werknemers. Over een aantal weken zal ik de primeur met jullie delen.

Sleutelfiguren

Wat ik al wel mag vertellen is dat we in oktober starten met de opleiding van sleutelfiguren voor gemeenten.
Sleutelfiguren hebben zelf een vluchtelingen achtergrond en begeleiden nieuwkomers. Zij zijn de verbindende factor om contact te maken met de (moeilijk te bereiken) groepen statushouders. Sleutelfiguren wijzen statushouders de weg naar juiste instellingen en weten de doelgroep te motiveren tot participatie. Dit alles zorgt voor een toename van de zelfredzaamheid binnen diverse leefgebieden en een snellere integratie van statushouders in gemeenten.

Martin Geertsma – Business Manager FutureWork

Andere teamleden

Ben of ken jij onze nieuwe collega?

Amaniel – Cultuurspecialist