Op donderdag 21 april 2022 was er in de Voorkamer in Utrecht een laagdrempelig werk- en taalevent voor anderstalige nieuwkomers in Utrecht. Georganiseerd door TWiNburgering en FutureWork.

15 verschillende nationaliteiten schoven aan voor een workshop over werken in Nederland van TWiNburgering, persoonlijke verhalen van werkgever Instabox en werkende nieuwkomers over hun samenwerking met FutureWork. Voor de vertaling van het gesproken woord waren drie cultuurspecialisten aanwezig die tolkten van het Nederlands naar Arabisch, Tigrinya en het Engels.

Naast het grote aantal gemotiveerde nieuwkomers en de drie cultuurspecialisten, waren ook de Gemeente Utrecht en hospiteer- en sportbuddies van Academie van de Stad aanwezig. Een energieke middag waarmee we uiteindelijk acht anderstalige nieuwkomers succesvol hebben begeleid naar betaald werk met taalondersteuning! Dit smaakt naar meer.

Eerder gingen we in gesprek met Rupika Dewansingh over onze samenwerking met Instabox. Ben je ook benieuwd naar de aanpak van FutureWork?

Maak een afspraak!